Wat ga je doen?

Data-analist
Databronnen
E-commerce
No-code
Stage

Als afstudeerstagiair bij TIG zul je onder begeleiding van onze ervaren marketing collega’s een waardevolle stageopdracht gaan uitvoeren. Waardevol, want waar je bij ons mee aan de slag gaat, wordt écht gebruikt binnen TIG! We hebben al een mooie opdracht klaarliggen en helpen je graag bij het opstellen van je stagevoorstel. Heb je andere ideeën voor een opdracht? Neem dan vooral contact op. Dankzij een stageopdracht bij TIG zul je dus in een korte tijd een hoop leren wat je direct in de praktijk (en misschien wel bij ons) kunt toepassen!

De opdracht

Vanuit onze business is een specifieke opdracht naar voren gekomen waar we graag een afstudeerstagiaire op zouden willen zetten! Concreet is het doel van de opdracht het maken van een prototype die een eigenaar van een webshop (merchant) helpt bij het inkoop- en beslissingstraject. Dat doet het prototype door voorspellingen te maken op basis van de informatie verkregen uit verschillende databronnen. Om dit prototype te maken is het nodig om de relevante databronnen te kaart te brengen en aan elkaar te koppelen door middel van no-code oplossingen. Uiteindelijk zal het prototype suggesties aan de merchant kunnen geven met betrekking tot bv. de voorraad van een webshop of de positionering van een specifiek product in de webshop.

Uiteraard doe je dit niet alleen, maar zul je ondersteunt worden door ons marketing team. Daarnaast kan onze CTO Robert je helpen bij het koppelen van de verschillende databronnen met behulp van bijvoorbeeld Tableau.

Een klein voorbeeld

Stel je bent de eigenaar van een parfumwebshop en je wilt weten welk soort parfum je op de hoofdpagina moet positioneren voor hoge verkoopcijfers. Dan kun je bijvoorbeeld rekening houden met de weersvoorspelling. Geeft Buienradar aan dat het de komende 2 weken zonnig en warm weer wordt, dan zal het prototype als suggestie aangeven de parfums met bloemengeuren op de hoofdpagina te plaatsen. De verkoop van dit soort parfums zal op basis van de data dat het warm weer wordt waarschijnlijk stijgen.

Overleg bij TIG Overleg bij TIG, samen naar code kijken Werknemers nemen een podcast op

TIG, jouw nieuwe werkplek?

Wij zijn een ambitieus, groeiend en innovatief internetbureau. Onze expertise zetten wij in voor het succes van diverse bedrijven in de e-commerce, zoals PostNL, Fairphone en Coolblue. Dat doen we door onze klanten oplossingen te leveren die de online consument zo goed mogelijk bedienen.

Onze organisatie bestaat uit een hecht team van 20 à 25 collega’s, een mooie mix van gedreven professionals die bij het hele bedrijf betrokken zijn. We zijn een platte organisatie met korte lijnen en de werksfeer op ons kantoor is open, direct en betrokken. Tijdens onze maandmeeting en aansluitende borrel bespreken we wat we bereikt hebben en vooral wat er beter kan. Ook buiten werktijd zijn we actief, zo organiseren we geregeld uitjes, meet-ups en hackathons! Check onze Instagram voor een sfeerimpressie

Locatie

Ons bruisende hoofdkantoor bevindt zich in het Coengebouw: een praktische locatie vlakbij Station Sloterdijk in Amsterdam. We zijn dus gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken; in een kwartiertje loop je vanaf Station Sloterdijk naar ons kantoor. Met uitzicht op de A10 zijn we ook met de auto prima bereikbaar. Vanuit bijvoorbeeld Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen, Aalsmeer, Weesp, Zaandam of Purmerend ben je met de auto binnen een half uur op ons parkeerterrein.

Wij bieden

Een stage waarin jij de ruimte en begeleiding krijgt om jouw afstudeerstage succesvol af te ronden. Plus een betrokken team met een gezonde dosis humor! Op basis van 40 uur per week bieden we jou:

 • Geld. Een stagevergoeding van €350,-
 • Persoonlijke begeleiding. Je krijgt een persoonlijke buddy binnen het team!
 • Je persoonlijke nerf gun (you may need it)
 • Vrijheid voor eigen initiatieven. Jouw mening telt net zoveel als dat van je collega’s
 • De mogelijkheid om in dienst te komen na je afstuderen

Heb je iets nodig om je stage nog beter te doen of om jezelf verder te ontwikkelen? Geef het aan, bij ons is veel mogelijk en alles is bespreekbaar.

 • 💰Geld. Een stagevergoeding van €350,-
 • 🦸‍♂️Persoonlijke begeleiding. Je krijgt een persoonlijke buddy binnen het team!
 • 🔫Je persoonlijke nerf gun (you may need it)
 • 👨‍💻Vrijheid voor eigen initiatieven. Jouw mening telt net zoveel als dat van je collega’s
 • 💼De mogelijkheid om in dienst te komen na je afstuderen
 • 💻Een snelle laptop van de zaak

Wat breng je mee?

Jij bent een leergierige student met aantoonbare ervaring in data modelleren. Je bent vanuit jezelf geïnteresseerd in de werking van systemen en tech. Verder:

 • Je bent student zit en in de afstudeerfase van je HBO/WO studie (wij hebben geen ruimte voor een meewerkstage, sorry!)
 • Je volgt een data gedreven opleiding, zoals Data Analist of Business Developer
 • Je kunt moeiteloos je weg vinden binnen Excel
 • Je hebt ervaring met Tableau, Python of Power BI
 • Je kunt uitleggen wat goede no-code tools zijn of welke databronnen kunnen omzetten naar business rules

Stage lopen in 5 stappen

1. Review
Jouw CV is bij ons binnen gekomen. Wij nemen de tijd om deze te bekijken en te beoordelen.
2. Eerst contact
Wij komen bij je terug om een eerste gesprek in te plannen of geven je inhoudelijk feedback waarom we niet doorgaan.
3. Kennismaking
Yes, we gaan elkaar (digitaal) zien en verder praten over jouw ambities en mogelijke stage opdracht
4. Opdracht
Een leuke interactieve manier om elkaar nog beter te leren kennen, vaak sluit hier iemand van jouw toekomstige team aan.
5. Ta-da: voorstel
Zijn we allebei nog happy en kom je stage bij ons lopen?

Afstudeerstage: Data-Analist
 • We appen je eerst voor een belafspraak
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat maakt een top stage?

 • 😎

  Work hard, play hard. We gaan voor de overwinning en deze wordt dan ook goed gevierd.

 • 📖

  Jouw studie staat bij ons centraal. Wat heb je nodig om je opdracht succes af te ronden?

 • 💻

  Een complete werkplek. Deze is al volledig voor je ingericht.

 • 📚

  Samen kom je verder. Dus investeringen we graag in jouw ontwikkeling.

 • 💼

  Klaar met je stage? Blijf bij ons werken!

 • 🎮

  Drum jij de sterren van de hemel op ons elektrische drumstel? Of kunnen wij jou porren voor een nerf gun gevecht?

 • 🐯

  Tiger-tiger-tigers. TIGers is de personeelsvereniging en verrassen ons regelmatig met leuke borrels en uitstapjes.

 • 💬

  Meer weten? Schroom niet en mail of DM onze collega Romy!

Lucas - Backend developer
Back-end developer
Lucas Hoeffnagel
"Bij TIG zijn we met zijn allen fanatiek en gemotiveerd, met daarnaast een goede sfeer. Dat maakt het werk erg leuk!"
Software developer
Thomas Wijnands
"Bij TIG kon ik mezelf helemaal loslaten op de Magento en React stack. Als ik ergens niet uitkwam dan was daarvoor genoeg ondersteuning vanuit het development team. Dankzij de goede begeleiding resulteerde mijn stage in een mooi eindcijfer, namelijk een 9.3!"