Release 1.6.0. van de PostNL Magento Extensie is nu beschikbaar

RELEASE

Release 1.6.0. voor de Magento PostNL extensie is nu beschikbaar

Kimberly

Kimberly
28-11-2018

Welkom terug: overzicht!

Eén van de grootste veranderingen van deze nieuwe PostNL release is de herstructurering van de PostNL configuratiepagina. Door de jaren heen was deze pagina door het toevoegen van nieuwe features onoverzichtelijk geworden. Er was een hele waslijst aan specificaties waardoor je de pagina moest afspeuren naar de optie die benodigd was.


Omdat gebruikersgemak bij ons voorop staat hebben we deze pagina een goede makeover gegeven. De indeling is zo aangepast zodat je met gemak kunt zien welke bezorgopties er mogelijk zijn en welke kenmerken je hieraan wilt verbinden.


Eerder maakte je meerdere stappen voor je de juiste bezorgoptie naar wens had ingesteld. Nu is alles overzichtelijker en kun je met gemak de juiste invoer vinden. Na het selecteren van je bezorgoptie kun je de bijbehorende specificaties instellen. De specificaties worden per categorie weergegeven. Zo heb je geen overload aan informatie en zie je alleen wat relevant is voor jouw ingave.

PostNL Configuratie
In de nieuwe interface kun je alle bezorgmogelijkheden vinden onder Delivery. Hierin kun je verder segmenteren in bezorgopties. Voor het gemak hebben we de Delivery Settings onderverdeeld in de volgende categorieën:
  • PostNL Settings - Hierin staan de shipping settings die nodig zijn voor PostNL. Denk aan settings zoals: welke productcodes worden gebruikt, wat zijn de afhaallocaties, op welke manier wordt het verstuurd, is er een ID check nodig?
  • Wereldwijd verzenden - Voor internationale verzendmethodes.
  • Extra Settings - Denk hier aan onderdelen zoals de adresvalidatie, het configureren van de packing slip, etc.
  • Developer Settings - Logbestanden.

Vernieuwde filter opties

Om de zoekfunctie in de PostNL extensie te verbeteren hebben we de filterfuncties geoptimaliseerd. Dit hebben we gedaan door een aantal bugs te fixen en wat filteropties toe te voegen. 

 

Een overzicht van de aanpassingen:

  • We merkten dat zoeken op Shipping Dates niet altijd vlekkeloos ging. Dit is aangepast zodat deze optie weer werkt.
  • Voorheen was het nodig om bij het filteren op Shipping Type de shipment type code in te voeren. We begrijpen dat niet iedereen die direct bij de hand heeft. Daarom is dat vanaf nu niet meer nodig.
  • Er kan gefilterd worden op Confirm Status.

Direct naar de tracking info

In het Shipment Grid hebben we een directe link naar de Track and Trace informatie toegevoegd. Je kunt bij deze informatie komen door op de Track and Trace code te klikken. Je wordt direct doorgestuurd naar MyPostNL. Dat scheelt ook weer een stap!

Barcode
× Stel je vraag aan ons!