Project Description

Voordeelhelmen

Sinds 2011 verkoopt Voordeelhelmen.nl motorhelmen. Tegenwoordig hebben zij een veel breder assortiment en leveren zij ook motorkleding, motoraccessoires en motorelektronica. Naast de webshop hebben ze ook een showroom waarin alle artikelen gepast kunnen worden.

Door de groei van de webshop nam de behoefte aan een goede technische partner toe. In 2014 hebben wij het beheer van de webshop overgenomen en diverse verbeteringen doorgevoerd.

Voordeelhelmen.nl medewerker Neal
Voordeelhelmen.nl Menu

Mega Menu

Het snel vinden van een product is belangrijk, bij een webshop met een breed assortiment kan dat een uitdaging zijn. Wij hebben een Mega Menu gemaakt waarmee de bezoeker in één klik op de juiste categorie (of subcategorie) terecht komt.

Het Mega Menu is zeer dynamisch, onze opdrachtgever kan dit Mega Menu vanuit de Magento backend volledig zelf aanpassen naar wens.

Snelheid

Bij een opdrachtgever met een sportieve motor zit snelheid in het bloed. De snelheid van zijn Magento webshop hebben wij daarom (en voor de bezoekers) geoptimaliseerd. Met diverse technieken zoals Lesti Full Page Caching en Redis hebben wij de webshop kunnen optimaliseren. Door middel van een Cache Primer zorgen wij ervoor dat er altijd een cache aanwezig is, ook wanneer de cache zojuist vernieuwd is of er een nieuwe pagina actief is. Voor de hosting is er gekozen om gebruik te maken van een Byte Hypernode server. Het resultaat is verbluffend.

Rich Snippets & Kiyoh

Door het toevoegen van specifieke HTML tags aan de code kunnen zoekmachines informatie beter uitlezen. Het resultaat hiervan zijn gele sterren bij de zoekresultaten in zoekmachines. Dit wekt de aandacht waardoor het klikpercentage bij organische zoekresultaten is toegenomen. Voordeelhelmen gebruikt Kiyoh om de klanttevredenheid meetbaar te maken en toont deze informatie in de webshop. In verband met snelheidsoptimalisatie hebben wij er voor gekozen om de resultaten lokaal op de hypernode server te bewaren in plaats van extern bij Kiyoh.

Voordeelhelmen.nl Rich Snippets

Ultieme user experience

Een belangrijk onderdeel van een User Experience is het design van een webshop. Samen met een UX designer hebben wij een volledig maatwerk design gemaakt voor Voordeelhelmen. Belangrijk was hierbij dat bezoekers snel de informatie kunnen vinden over producten. Om een ultieme user experience te bereiken is er gekozen om een adaptive design te ontwikkelen voor telefoons, tablets en computers. Met dit adaptive design halen wij het maximale uit de webshop, ongeacht het device van de bezoeker. Dit is terug te zien in de conversie.

Extensies

Voordeelhelmen maakt gebruik van diverse extensies. Voor de logistiek maakt Voordeelhelmen gebruik van de TIG PostNL Magento extensie. Het afhandelen van betalingen doen zij met de Ayden Magento extensie.

Om de juiste zoekresultaten te tonen maakt Voordeelhelmen gebruik van de Mirasvit Sphinx Search extensie.

Artikel mutaties

Regelmatig wijzigen de verkoopprijzen en leveren leveranciers artikelmutaties aan. Vanwege het brede assortiment en meerdere leveranciers was het onderhoud in de backend om alles up-to-date te houden erg bewerkelijk. Om dit te minimaliseren is er een automatische productimport ontwikkeld zodat Voordeelhelmen zich kan richten op waar ze goed in zijn, verkopen.

Summary
TIG en Voordeelhelmen
Article Name
TIG en Voordeelhelmen
Description
TIG heeft een Mega Menu gemaakt waarmee de bezoeker in één klik op de juiste categorie (of subcategorie) terecht komt.
Author
Publisher Name
TIG
Publisher Logo