Project Description

Nikoi

In een korte periode is Nikoi.nl uitgegroeid tot een van de grootste webshops in Nederland voor vijverliefhebbers. Naast de webshop voor consumenten levert Nikoi als groothandel aan bedrijven.

Naast Nikoi.nl beheren ze ook de webshop Pvcgroothandel.nl. Beide webshops zijn volledig meertalig.

Magazijn Nikoi.nl

Migratie OsCommerce

Vanwege de relatief hoge beheerkosten en de beperkte standaard functionaliteiten van OsCommerce is de webshop begin 2016 gemigreerd naar een Magento webshop. Hierbij hebben wij de klanten en orders overgezet naar Magento. Meer weten over deze migratie? Lees onze blog artikel over de OsCommerce migratie.

De cijfers bewijzen dat deze migratie een succesvol project is geweest.

  • Stijging conversie: 56% ten opzichte van vorig jaar

  • Stijging aantal transacties: 12% ten opzichte van vorig jaar

  • Stijging conversie op tablets: 96% ten opzichte van vorig jaar

OSCommerce migratie naar Magento

Snelstart

Nikoi maakt gebruik van Snelstart voor de boekhouding. Om het dagelijkse administratieve proces te versimpelen hebben wij een maatwerk Magento Snelstart extensie gemaakt om alle debit en credit facturen naar Snelstart te exporteren.

Snelstart

Betalen en Verzenden

Voor het betalen gebruikt Nikoi de TIG Buckaroo.

Nikoi.nl gebruikt de PostNL Magento extensie voor het verzenden. Er is een flinke tijdwinst behaald ten opzichte van de OsCommerce winkel hierdoor. Per zending waren er 7 handelingen nodig, nu nog slechts 2.

Premium User Experience

Door onder andere de Mirasvit Sphinx Search, Zopim chat, Redis en een snelle webserver is het zoeken en vinden van het juiste product een verademing. Gebruikers kunnen gemakkelijk en snel het juiste product vinden. Dit deelt mee in een goede gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast is de webshop volledig responsive. Hierdoor maakt het niet uit op welk device de bezoeker de webshop bezoekt, het werkt altijd optimaal en dit is terug te zien in de conversie vanaf mobiele apparaten.

Nikoi.nl responsive mobiel

Terugkerende klanten

Doordat Nikoi gebruikt maakt van Nikoins kent de shop een grote hoeveelheid vaste klanten. Met dit spaarprogramma krijgt de klant één Nikoin per 25 euro die de klant besteed.

Een andere aspect van klantenbinding dat optimaal benut wordt is het versturen van nieuwsbrieven. Nieuwsbrieven zijn erg effectief binnen deze markt. Om deze reden heeft TIG de nieuwsbriefinschrijvingen gekoppeld aan Mailchimp. Hierdoor is het voor Nikoi erg gemakkelijk om nieuwsbrieven te verzenden.

Nikkoins

Van bestelling tot zending

Nikoi.nl heeft het proces van bestelling tot aan een zending afleveren bij PostNL op beeld vastgelegd. Bekijk hiernaast beelden.

Summary
TIG en Nikoi
Article Name
TIG en Nikoi
Description
Om het dagelijkse administratieve proces te versimpelen heeft TIG een maatwerk Magento Snelstart extensie gemaakt om alle debit en credit facturen naar Snelstart te exporteren.
Author
Publisher Name
TIG
Publisher Logo