Project Description

Holland at Home

Holland at Home is een Nederlandse online supermarkt, gericht op Nederlanders die werkzaam zijn in het buitenland. Het royale assortiment bestaat voornamelijk uit typische Hollandse levensmiddelen en non-food artikelen. Van poffertjespan tot aan een potje pindakaas, Holland-at-Home verzendt het over de hele wereld.

holland-at-home.nl mobiel
holland-at-home.nl tablet

In enkele jaren naar de top

Ze begonnen in 2010 op een zolderkamer en inmiddels heeft Holland-at-Home een bonded warehouse in China. Bij een bedrijf met groeicijfers van 973% is het belangrijk dat de IT systemen flexibel en schaalbaar zijn.

Wij hebben afgelopen jaren veel innovatief maatwerk ontwikkeld om de groei van Holland-at-Home te ondersteunen.

FD Gazellen Award & RSM entrepreneur of the year Award

Met het winnen van de twee prestigieuze awards bewijst onze opdrachtgever Holland-at-Home dat hard werken loont. In enkele jaren uitgroeien van zolderkamer webshop tot een wereldwijd bekende webshop die prijzen wint is een prestatie. Wij zijn daar trots op.

FD Gazellen Award 2013 als snelstgroeiend e-commerce bedrijf van Nederland en overall als nummer 3 van Nederland
RSM Entrepreneus of the year Award “National Champion 2014/2015” in de European Business Award competitie

Server in Hong Kong

In Azië woont 61% van de wereldbevolking, dus het is logisch dat ook veel klanten van Holland-at-Home zich in Azië bevinden.
Om deze klanten een perfecte user experience te bieden is er gekozen om de server in Hong Kong te plaatsen. Door gebruik te maken van PHP7 en een CDN vanuit mainland China is vooral voor Chinese klanten de webshop ongekend snel.

Zelfs op piek momenten zoals het Chinees valentijn is de webshop goed bereikbaar.

holland-at-home.nl order flow
Handscanner

Handscanner fulfillment

De bestellingen van Holland-at-Home worden door Iceberg Webshop Hands afgehandeld. Wij hebben maatwerk ontwikkelt om de foutmarge in het orderpick proces te verminderen. Omdat Iceberg een sociaal werkbedrijf is was het een voorwaarde van dit maatwerk dat het zo makkelijk mogelijk moest werken. Die uitdaging nam TIG graag aan.

Magento stuurt betaalde orders naar een handheld scanner bij Iceberg Fulfilment. Op deze scanner staat een externe applicatie die vervolgens de pakbon print. Zodra alle producten zijn gepickt scant de medewerker alle producten en geeft de handheld scanner aan of de bestelling compleet is. Als de bestelling compleet is geeft de handheld scanner aan Magento door dat de zending klaar is en zal worden verzonden.

De doelstellingen van dit maatwerk zijn ruimschoots gehaald, de foutmarge is tot vrijwel nul gereduceerd wat een grote kostenbesparing met zich mee heeft gebracht.

Magento Enterprise

De webshop draait op Magento Enterprise. Naast de uitgebreide standaard mogelijkheden van Magento Enterprise hebben wij veel maatwerk ontwikkeld om de conversie in de webshop te verhogen.

Om producten voor doelgroepen uit te lichten is er een maatwerk Banner Widget gemaakt op de homepagina. Ook is er vanwege het zeer uitgebreide assortiment een Mega Menu ontwikkeld. Een bezoeker kan hiermee snel en simpel producten vinden.

Voor de betalingen wordt er gebruik gemaakt van Adyen, gecombineerd met losse betaalkoppelingen voor Unionpay en Alipay.

holland-at-home.nl Mega Menu

Koppelingen & maatwerk

Nederlandse producten staan in het buitenland bekend als betrouwbaar en kwalitatief goed. Naast Nederlandse expats zijn er daarom ook veel buitenlandse klanten. In Nederland adverteren veel webshops voornamelijk via Google, maar vooral in het Azië zijn andere kanalen veel effectiever zoals JD, Tmall en Toaboa. Wij zorgen dat Holland-at-Home op deze platformen alle artikelen kan aanbieden.

Holland-at-Home werkt ook met affiliateplatformen zoals Duomai en Linkhaitao. Hiervoor hebben wij ook de koppelingen verzorgd.

Het wereldwijd verzenden van veel orders brengt technische uitdagingen met zich mee.

Verzenden & Betalen

Voor de betalingen wordt er gebruikt gemaakt van Adyen gecombineerd met losse betaalkoppelingen voor Unionpay en Alipay.

De verzending vanuit Nederland verloopt via Transsmart en voor de Aziatische markt via Farlogitics.

Summary
TIG en Holland at Home
Article Name
TIG en Holland at Home
Description
TIG heeft maatwerk ontwikkelt om de foutmarge in het orderpick proces te verminderen.
Author
Publisher Name
TIG
Publisher Logo