Project Description

Gloeilampgoedkoop

Gloeilampgoedkoop.nl is opgericht als onderdeel van Elektrolite Quality Shops, de specialist in binnen- en buitenverlichting. De webshop is een aanvulling op de fysieke winkel in Nijmegen en richt zich vooral op de verkoop van gloeilampen, een mooie nichemarkt sinds deze schaars verkrijgbaar zijn.

Magazijn medewerker Gloeilampgoedkoop.nl

Uit het jasje gegroeid

Zoals veel opdrachtgevers begon het online verkopen van Gloeilampgoedkoop op een hosted e-commerce oplossing. Door het succes van de webshop is de behoefte gegroeid om (internationaal) uit te kunnen breiden, processen efficiënter te maken en de klantervaring te verbeteren. De mogelijkheden binnen het huidige e-commerce platform waren ontoereikend. Wij hebben geholpen om de volgende online stap te gaan maken.

De resultaten

Onderstaand ziet u de stijging van de resultaten sinds wij deze webshop ontwikkelen. Trost en voldaan, dat zijn wij zeker.

Omzet 85%
Aantal transacties 57%
Conversie 17%

User experience design

Bezoekers zoeken erg gericht naar specifieke maten en producten op Gloeilampgoedkoop. Om de conversie te optimaliseren is er gekozen om een externe usability expert te betrekken bij het ontwerpen. Het resultaat hiervan is een volledig responsive ontwerp dat zeer duidelijk is voor de bezoekers, ongeacht het device van de bezoeker.

Responsive Mobiel Gloeilampgoedkoop.nl
Keuzehulp Gloeilampgoedkoop.nl

Keuzehulp

Door het enorme assortiment van Gloeilampgoedkoop was het voor bezoekers lastig om de juiste lamp te vinden. Wij hebben een maatwerk oplossing gemaakt, de keuzehulp. Hiermee kan een bezoeker met slechts enkele kliks simpel en snel de juiste lamp vinden.

Gestroomlijnd verzendproces

Alle bestellingen worden doorgezet naar Sherpa, dit softwarepakket draait lokaal op een Windows computer. Sherpa is een all-in-one backoffice systeem om de logistiek te automatiseren.

Binnen de Sherpa omgeving wordt de verdere afhandeling gedaan zoals het printen van de PostNL verzendlabels. Het resultaat hiervan is een efficient verzendproces met een minimale foutenmarge.

Summary
TIG en Gloeilampgoedkoop
Article Name
TIG en Gloeilampgoedkoop
Description
TIG heeft een maatwerk oplossing gemaakt, de keuzehulp. Hiermee kan een bezoeker met slechts enkele kliks simpel en snel de juiste lamp vinden.
Author
Publisher Name
TIG
Publisher Logo