Project Description

Frace

In 2007 is Frace opgericht door Fred en Adriëlle vanwege het beperkte aanbod van handwerk artikelen online en offline. Zij hebben bewezen dat hard werken, kansen benutten en doorzettingskracht beloond wordt, want inmiddels zijn ze een gevestigde naam in deze markt en groeien ze nog steeds flink.

TIG heeft in 2015 drie webshops van Frace in beheer genomen en verder door ontwikkeld. Dit zijn Handwerk.nl, Borduurpakkettenwinkel.nl en MyBoshiwinkel.nl.

Frace winkel
Laptop met handwerk.nl

Magento webshop beheer

In oktober 2015 hebben wij de webshops van Frace in beheer genomen. Frace was op zoek naar een e-commerce partner die met ze mee kon groeien. Na een uitgebreide code review hebben wij de webshop in beheer genomen en direct diverse verbeteringen doorgevoerd.
Onderstaand ziet u het resultaat.

  • Stijging conversie: 20%

  • Stijging aantal transacties: 40%

  • Stijging opbrengst: 40%

User Experience verbeteringen

Na het in beheer nemen zijn wij aan de slag gegaan met conversie optimalisatie. De doelgroep maakt veel gebruik van tablets dus is er gekozen om als eerste de webshop responsive te maken voor tablets.

Mirasvit Sphinx Search is succesvol ingezet voor betere zoekresultaten. Met behulp van deze extensie kan per attribuut worden aangegeven wat de weging moet zijn in de zoekresultaten. Het resultaat was een stijging van 10% in de conversie.

Frace maakt gebruik van Kiyoh om klantervaringen te tonen. De standaard Kiyoh extensie haalt deze ervaringen live op, dat kost tijd en vergroot de afhankelijkheid van derde voor een snelle webshop. Wij hebben dit aangepast zodat de resultaten direct uit de eigen database worden gelezen en periodiek worden bijgewerkt.

Tablet met handwerk.nl
Summary
TIG en Frace
Article Name
TIG en Frace
Description
Frace was op zoek naar een e-commerce partner die met ze mee kon groeien. Na een uitgebreide code review hebben wij de webshop in beheer genomen en direct diverse verbeteringen doorgevoerd.
Author
Publisher Name
TIG
Publisher Logo