Zoals de naam al zegt verkopen Business-to-Business (B2B) bedrijven aan andere bedrijven. Het komt ook voor dat B2B-bedrijven aan partijen leveren die de goederen daarna ook weer doorverkopen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan groothandels: veel van hun klanten verkopen de goederen in hun winkels of webshops. Wil je voor jouw resellers een goed verkoopkanaal bieden? Dan kan Shop-in-Shop een perfectie optie bieden. Maar wat is dat precies? En is het interessant voor jou als B2B-bedrijf?

Wat is Shop-in-shop?

Shop-in-Shop is een woord dat de medewerkers van TIG vaak gebruiken. Wat wij hiermee bedoelen is dat je vanuit jouw eigen e-commerce platform meerdere sub-webshops kunt aanmaken voor jouw resellers. Het zijn gewoon volwaardige webshops met ieder een eigen URL. Omdat je gebruik maakt van je eigen e-commerce omgeving, zijn alle producten al beschikbaar en kunnen deze ook gemakkelijk worden aangeboden aan jouw resellers. Vaak wordt ervoor gekozen voor een andere look en feel, denk aan de merkkleuren van je reseller. Het komt ook vaak voor dat er een ander thema wordt gekozen dan die van jouw B2B-webshop. Hierdoor heeft de reseller meer controle over de presentatie van jouw producten. 

Voorbeeld

Stel je voor: Een Nederlandse groothandel verkoopt al jaren auto-onderdelen aan verschillende resellers. Recent kwamen ze er echter achter dat een aantal van hun resellers uit onder andere Oostenrijk en Duitslands nog geen webshop had. Nadat er werd gesproken met de resellers kwam de groothandel erachter dat deze resellers niet wisten waar ze moesten beginnen met een webshop. Een paar resellers uit Italië had al wel stappen ondernemen met een kleine webwinkel.

Misschien ben jij als groothandel van auto-onderdelen niet heel blij met de webshop in Italië, omdat deze achterhaalde technieken heeft en zo klanten een mindere winkelervaring biedt, terwijl je ze juist graag de juiste ondersteuning biedt. En eigenlijk zou je de reseller uit Oostenrijk graag willen begeleiden zodat hij kan starten met een webshop, maar daar is simpelweg geen tijd of systeem voor. 

In zo’n geval kun je een Shop-in-shop oplossing aanbieden voor jouw resellers. Jouw resellers krijgen een eigen shop, die gebaseerd is op de hoofdwinkel en die aanpasbaar is en die voldoen aan jouw eisen op het gebied van winkelervaring. Wordt één van jouw resellers te groot? Dan kan hij altijd nog overwegen een eigen webshop te starten, waar jij als groothandel ondersteuning in kunt bieden. 

Wat zijn de voordelen van Shop-in-shop?

Gemakkelijke uitrol voor klanten

Jouw resellers hoeven niet zelf een hele webshop in elkaar te zetten en alle technische problemen uit te vogelen. Heeft jouw reseller geen ervaring op dit vlak? Dan zou deze dus ook gebruik kunnen maken van het systeem dat jij aanbiedt. Jouw resellers kunnen vaak nog allerlei zaken personaliseren, zoals de look en feel. Op die manier past de webshop nog steeds bij hun onderneming. De resellers lift dus mee op de functionaliteiten die al gebouwd zijn. Dit geldt niet alleen voor de webshop, maar ook voor het logistieke proces dat erachter ligt. Hierdoor wordt het voor jouw resellers  een stuk laagdrempeliger om goederen te verkopen. 

Controle over de manier van aanbieden van jouw producten

Met shop-in-shop creëer je een uitstraling die past bij jouw merk. Webshops die niet goed in elkaar zitten, brengen risico’s met zich mee. Je kunt de kwaliteit over je merk borgen. Andersom is het ook zo: de webwinkel straalt al vertrouwen uit voor de kopers. 

Breder inzicht in de verkoop van je producten!

Als groothandel ben je nu afhankelijk van de rapporten die je van je resellers krijgt. Wanneer je gebruikmaakt van een shop-in-shop oplossing, heb je een veel breder inzicht in de verkoop van producten. Je ziet bijvoorbeeld ook of producten worden gekocht in combinatie met een actie of speciale korting. Van deze uitgebreide rapportage kun je als groothandel zelf ook weer leren. 

Klantenbinding

Als je een goede klantenrelatie wilt op de lange termijn, dan wil je een positieve afhankelijkheid als groothandel creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door jouw resellers te ondersteunen die al jaren bij je afnemen, maar niet weten hoe ze de stap naar de digitale wereld moeten nemen. 

Onderhoud wordt weggenomen

Een ander voordeel is dat een reseller vaak helemaal geen tijd heeft om een webshop te onderhouden. Met shop-in-shop ben jij als groothandel verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Jouw resellers kunnen zich daardoor bezighouden met de zaken die van belang zijn en jij loopt niet het risico dat het imago van je producten omlaag wordt gehaald. 

Voor wie is Shop-in-shop geschikt?

Voor veel verschillende type organisaties kan een shop-in-shop oplossing veel betekenen. Maar het is vooraf natuurlijk wel belangrijk om goed te kijken of jouw huidige of potentiële resellers hier wel zitten te wachten. Maar als je al veel resellers hebt die jouw producten op reguliere basis afnemen zou het zomaar een interessante stap kunnen zijn. Vaak zien wij dat grote merken en specialistische groothandels veel voordeel kunnen behalen uit een shop-in-shop oplossing.

Waar moet je op letten? 

Kies je ervoor om Shop-in-Shop toe te passen? Dan is het belangrijk dat je ook luistert naar jouw resellers. Zij kunnen bepaalde wensen hebben als het gaat om functionaliteiten, bijvoorbeeld omdat die beter passen bij lokale gebruiken of regels. Luister goed naar deze wensen en doe niet alleen wat jij zelf belangrijk vindt. Het systeem moet namelijk wel werkbaar zijn voor jouw resellers. Het risico is dat de reseller zich niet serieus genomen voelt en ondertussen naar een mogelijkheid voor een eigen webshop zoekt, misschien gaat hij zelfs een samenwerking aan met een van je concurrenten. 

Je moet echter ook weer niet met elke suggestie mee willen gaan. Dat kost teveel geld. Daarom zijn er verschillende modellen voor je reseller. Denk bijvoorbeeld aan een plug-and-play pakket, waarin de reseller zijn huiskleuren in logo in kan plaatsen. Ook is er nog een optie voor customisatie, zodat de gewenste look en feel net wat meer gewaarborgd kan worden. 

Welk platform is geschikt voor Shop-in-shop?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je werkt of gaat werken met een platform dat deze optie daadwerkelijk biedt. Want lang niet alle platformen bieden de mogelijkheid voor een Shop-in-shop oplossing. Eén van de platformen die deze optie wel heeft, is Adobe Magento. Vanuit TIG hebben wij dit ook al voor meerdere klanten op deze wijze uitgerold. Ofwel vanaf de start ofwel na langere periode.

Het systeem van Magento beschikt over genoeg functionaliteiten en mogelijkheden om een goede Shop-in-shop te creëren. Met Magento heb je alles in één platform zitten en kan het zelfs worden gekoppeld met bijvoorbeeld jouw boekhoudprogramma of extern CRM-systeem. Het is ook mogelijk om het volledig custom te maken. In platformen zoals Shopify en Woocommerce is Shop-in-shop (nog) niet mogelijk.

Meer weten?

Wil jij internationaal zaken gaan doen en denk jij dat shop-in-shop bij je past? Neem dan gerust eens contact met ons op of volg ons via LinkedIn. We vertellen je graag meer over onze werkwijze.