Wist je dat er nog best veel mis kan gaan wanneer jouw klanten adresgegevens invullen? Ze letten niet goed op of maken een typfout. En dat zorgt meteen voor problemen. Pakketten komen niet op de juiste eindbestemming terecht of worden teruggestuurd en frustraties bij de klant én de merchant lopen hoog op. Herken jij dit? Kies dan voor de Postcode Service!

Wat is de Postcode Service?

In Nederland zijn de postcodes en huisnummers uniek. Hierdoor kun je de plaats en de straatnaam automatisch aanvullen. De Postcode Service is een API die wordt ingezet om een adres automatisch aan te vullen. Bijvoorbeeld wanneer iemand in in je webshop een bestelling plaatst. Deze API kun je op je site toevoegen. Of kies voor onze Magento 2 Extensie, zodat de installatie op jouw gemakkelijk en snel wordt gedaan.

 

Waarom de Postcode Service?

Het komt geregeld voor dat adresgegevens niet helemaal goed worden ingevuld. Vooral wanneer mensen dit even snel op hun mobiel doen, sluipen er gemakkelijker fouten in. Hierdoor kan het bijvoorbeeld veel langer duren tot een bestelling op de juiste plaats komt. Of misschien raakt een pakket zelfs zoek, omdat het op de verkeerde locatie is bezorgd. Met alle gevolgen van dien.

Met de Postcode Service worden er veel minder fouten gemaakt. Dit komt omdat de postcode en het huisnummer direct worden gevalideerd. Ook worden de straatnaam en plaats automatisch aangevuld, zodat er geen spelfouten in zitten. Een makkelijke en snelle checkout zorgt voor een betere klantbeleving en dus ook een hogere conversie. Daarnaast is het voor je klanten gemakkelijker een bestelling te plaatsen, omdat ze minder gegevens hoeven in te vullen.

Wat zijn de verschillen tussen de landen?

De Postcode Service is beschikbaar voor Nederlandse en Belgische adressen. Voor adressen in Nederland vul je de postcode en het huisnummer in. De straatnaam en plaats wordt dan automatisch aangevuld vanuit de service. In België is dit echter niet mogelijk, omdat postcodes niet uniek zijn. Daarom is de Postcode Service voor België iets anders ingericht. Je vult de postcode in en krijgt vervolgens de keuze uit de verschillende gemeenten die deze postcode hebben. Daarna blijven enkel de straten over die binnen deze gemeente en postcode combinatie vallen.

 

Voorbeeld van het opzoeken van een postcode in België, waar de postcode 1040 zowel onder Brussel als Etterbeek valt.

Wat is het verschil tussen een goede en slechte service? 

Bij een adresvalidatie service wil je toegang hebben tot een up-to-date en volledige database. Bij een slechte database, loop je het risico dat bijvoorbeeld nieuwbouw nog niet bekend is. Ook bestaat er een kans dat je ook een huisnummer kunt invullen waar geen pand bij bestaat. Het is dus van groot belang om een nauwkeurige database te hebben.

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar postcodeservice.com en test direct hoe het werkt. Onze Postcode Service heeft een uptime van 99,99 procent en de database wordt constant handmatig geüpdate.