Maakt jouw bedrijf gebruik van Microsoft Dynamics en wil je dit graag koppelen aan Magento? Dan is dat zeker mogelijk! We vertellen je hoe.

Wat is Microsoft Dynamics

Wanneer je op zoek bent naar een ERP en CRM in één, zit je bij Microsoft Dynamics op het goede adres. Dankzij de vele functionaliteiten, kun je processen binnen je organisatie automatiseren en versnellen. Zo zijn er minder foutmarges en heeft je personeel meer tijd voor bijvoorbeeld persoonlijk contact met de klant. Ook voor HR en Marketing biedt Micrsoft Dynamics veel opties. Ook wordt de software constant ontwikkeld. 

Wat is een ERP-systeem?

ERP staat voor ‘Enterprise Recourse Planning’. Het wordt vooral gebruikt om bijvoorbeeld voorraden bij te houden of om speciale kortingspercentages voor klantgroepen te berekenen. Misschien krijgt bij jou bijvoorbeeld een winkel andere kortingspercentages dan een installateur. Ook staffelkortingen zijn eenvoudig te verwerken dankzij Microsoft Dynamics. En bijbestellen van producten is eveneens mogelijk. Voor B2B-bedrijven is een ERP-systeem onmisbaar. 

Wat is een CRM-systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit helpt jou vooral om klantgegevens en het klantcontact te beheren. Je personeel hoeft afspraken met klanten niet langer te onthouden, maar krijgt een melding wanneer er bijvoorbeeld een follow-up moet worden gedaan. De communicatie vanuit het bedrijf wordt eenvoudiger en dit voorkomt negatieve recensies. 

Waarom gebruik maken van Magento?

Magento 2 (wat tegenwoordig Adobe Commerce heet) is een e-commerce platform dat we vaak inzetten voor B2B-webshops of andere complexe webwinkels. We kiezen voor Magento, omdat er veel functies standaard ingebouwd zitten, die juist voor deze bedrijven zeer gunstig zijn. Denk aan speciale kortingen, uitgebreide gebruikersrollen of een quick order tool. Een ander groot voordeel is dat Magento Open source is. Dit houdt in dat de broncode toegankelijk is. Daardoor blijf je altijd de eigenaar van de code die je maakt. 

Hoe koppel je Microsoft Dynamics aan Magento?

Wil je Microsoft Dynamics met Magento Implementeren? Dan kan dat op verschillende manieren. Namelijk:

  • Via API
  • Via Middleware

Welke van de twee jouw voorkeur heeft, is vooral afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

Koppelen met API

API betekent: Application Programming Interface. Het houdt eigenlijk in dat twee systemen die totaal verschillend zijn, toch met elkaar kunnen communiceren. Er zijn door talloze partijen al extensies gemaakt die ervoor zorgen dat Microsoft Dynamics met Magento wordt gekoppeld. Het is vooral: welke extensie past het beste bij jouw organisatie? En: welke is het veiligste?

Koppelen met Middleware

Wil je liever geen koppeling direct met Magento maken, dan kun je er ook voor kiezen om de koppeling aan een Middleware-programma te maken. Middleware staat overal tussenin en kan dus behalve aan Magento, ook nog aan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma, een PIM-systeem of andere belangrijke software worden gekoppeld. 

Maatwerk is belangrijk

Juist omdat Micrsoft Dynamics en Magento allebei zo veel functies hebben, is het belangrijk om goed te bepalen wat er precies moet worden gekoppeld. Misschien zijn er voor jouw B2B-bedrijf wel specifieke wensen of eisen, waardoor je niet de standaard instellingen wilt overnemen. Het is daarom verstandig om altijd goed te kijken naar wat je precies nodig hebt en wilt hebben. 

Hoe helpt TIG?

Juist wanneer de koppeling complexer is, gaan wij graag de uitdaging aan. We begrijpen dat een webshop zonder fouten van groot belang is. Heb jij dus een ingewikkelde situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag naar de mogelijkheden om er samen voor te zorgen dat jouw webshop optimaal presteert.