Softwarebedrijf Exact biedt een groot scala aan software die bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Nog gemakkelijker is het natuurlijk wanneer Exact wordt gekoppeld aan Magento, waardoor er meer geautomatiseerd wordt. Maar hoe doe je dit?

Wat is Exact?

Exact is een Nederlands bedrijf en bestaat al sinds 1984 en had toen voornamelijk boekhoudsoftware. Tegenwoordig zijn er allerlei software-oplossingen die Exact op de markt heeft gebracht. Deze software verbetert bedrijfsprocessen. De volgende software is beschikbaar:

  • Exact Online
  • Exact Globe
  • Exact Synergy
  • Exact Financials
  • Exact bouw7
  • Exact Insights
  • Exact Consolidatie

Alle software is ook nog uit te breiden met speciale add-ons die nog meer extra opties bieden. 

Exact Online

Exact Online is een compleet boekhoudpakket dat meer doet dan alleen de boekhouding. Je houdt er ook bijvoorbeeld je voorraadbeheer bij, bevat een urenregistratie en een projectmanagementsysteem. Vooral de boekhoudmodule is belangrijk om te koppelen aan Magento. Je verlaagt hiermee de foutmarge en het bespaart je veel tijd binnen de organisatie. 

Exact Globe

Exact Globe is een ERP-oplossing. ERP betekent Enterprise Resource Planning. Dit wordt gebruikt voor voorraadbeheer, het berekenen van kortingen op specifieke klanten of klantgroepen. Processen worden dankzij een ERP-systeem geautomatiseerd, waardoor personeel met andere dingen bezig is. 

Exact Synergy

Exact Syngery is de software-oplossing die ervoor zorgt dat de bedrijfsprocessen die gekoppeld zijn aan je ERP nog beter worden geïntegreerd. Het is een centrale oplossing. Ook bevat Exact Synergy Workflow Management en Documentenmanagement. 

Exact Financials

Exact Financials is speciaal ontworpen voor non-profit organisaties en biedt functies om de financiële gegevens eenvoudig in te voeren, speciaal gericht op onderwijs, overheid en de zorg. 

Exact Bouw7

Exact Bouw7 is speciaal voor de bouwbranch ontwikkelt. Dit platform is een alles-in-één-oplossing voor bedrijven binnen de bouw. Zo behoud je een compleet overzicht over bouwprojecten. 

Exact Insights

Exact Insights biedt Business Intelligence. Deze software-oplossing zet data om in KPI’s en analyses op maat. Zo kan een organisatie gemakkelijker strategische keuzes maken.

Exact Consolidatie

Exact Consolidatie is ontwikkeld voor organisaties met meerdere vestigingen en verschillende valuta die het overzicht kwijtraken. Dankzij deze oplossing wordt er tijd bespaard met consolidatie, budgettering en forecasting.

Over Magento 2

Magento 2 is een e-commerce oplossing die we vooral aanbevelen bij grotere, complexe organisaties die bijvoorbeeld een webshop willen. Ook ideaal voor B2B-webshop, omdat Magento 2 veel verschillende mogelijkheden biedt die speciaal voor B2B-bedrijven zijn ontwikkeld, terwijl andere e-commerce oplossingen dit nog minder hebben. Je moet dan dus meer custom maken. Magento 2 heeft een nieuwe naam gekregen: Adobe Commerce. Toch kennen de meeste mensen het nog als Magento, daarom noemen wij het in dit artikel ook zo. 

Waarom koppelen?

Wanneer je één van de software-oplossingen van Exact koppelt aan Magento 2, wordt de data automatisch verwerkt in één of meerdere van de Exact modules. Enkele voorbeelden:

– Bestellingen worden automatisch in de administratie verwerkt

– Personeel krijgt een melding als een product niet meer op voorraad is, zodat het kan worden bijbesteld.

– Altijd een actueel overzicht van je administratie

Hoe koppel je Exact aan Magento?

Je zult vast begrijpen dat er met zoveel verschillende softwarepakketten van Exact, er ook talloze manieren zijn om het met elkaar te koppelen. Het ligt er natuurlijk al aan welk softwarepakket je hebt. En misschien heb je er wel meer dan één, die ook weer aan elkaar gekoppeld zijn. Ook belangrijk is: wat wil je precies met elkaar laten communiceren? De kans is groot dat jouw organisatie niet alle functies nodig heeft of wil gebruiken. Andere functies moeten misschien net wat anders aan elkaar worden gekoppeld dan misschien vanzelfsprekend is. Maatwerk is dus ontzettend belangrijk.

Koppelen met een extensie of add-on

Zowel Magento als Exact bieden de mogelijkheid om oplossingen te delen met de rest van de gebruikers. Hierdoor zijn er tientallen oplossingen ontwikkeld om Exact en Magento aan elkaar te koppelen. Allemaal focussen ze zich op net wat andere aspecten. Zoek daarom eerst goed uit wat voor jou belangrijk is en kijk vervolgens welke bestaande extensie of add-on hierbij past. Een bekende extensie die vaak wordt gekozen door B2B-bedrijven is die van dealer4dealer. En volstaat er niets? Dan moet je zelf een extensie of add-on (laten) ontwikkelen. 

De koppeling wordt vervolgens met API gerealiseerd. API betekent: Application Programming Interface. Zo kunnen twee systemen – in dit geval Magento en Exact – met elkaar communiceren. 

Een connectie met Middleware

Je wilt misschien liever niet dat Magento en Exact rechtstreeks met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld omdat je niet vast wilt zitten aan een bepaald systeem. In dat geval biedt Middleware een goede oplossing. Middleware, de naam zegt het al, is software die je precies in het midden van alle andere systemen plaatst. Alles communiceert vervolgens naadloos met elkaar. Dit is ook een goede optie wanneer je meerdere software van Exact hebt die je gekoppeld wil hebben. Of misschien gebruik je een compleet ander CMS-systeem, wat je ook graag weer aan je Magento-winkel wil koppelen. 

Maatwerk is altijd nodig

We zeiden het al, maar kunnen het niet vaak genoeg herhalen: maatwerk is bij een koppeling van groot belang. Iedere organisatie zit anders in elkaar en wat voor jou van belangis, is misschien voor een andere organisatie irrelevant. Neem daarom vooral de tijd om vooraf goed in kaart te brengen wat je precies wil en wat voor jou belangrijk is, voordat je de koppeling daadwerkelijk maakt. 

TIG helpt graag

Bij TIG kijken we altijd naar het groter geheel. We kijken niet alleen naar nu, maar ook naar morgen. Want een koppeling tussen deze twee systemen is een investering en moet langere tijd meegaan. Ook houden we van een technische uitdaging. We zoeken naar de perfecte oplossing en zijn jouw partner tijdens het proces. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.