Heb je binnen jouw organisatie het ERP-systeem Unit 4 of overweeg je dit te gaan gebruiken? Dan is het wel zo slim om een koppeling te maken tussen jouw webshop en Unit 4. Hoe doe je dit? Wij leggen het je uit!

Wat is een ERP-systeem?

ERP is een afkorting die staat voor Enterprise Resource Planning. Organisaties kiezen voor een ERP-systeem om voorraden van producten bij te kunnen houden. Ook kun je een ERP-systeem gebruiken om kortingen op producten te berekenen. Zou is het bijvoorbeeld mogelijk dat er speciale kortingen bestaan voor specifieke klantgroepen. Ook kun je veel processen automatiseren, zoals het bijbestellen van producten die bijna niet meer op voorraad zijn.

Over Unit 4

Unit 4 is een ERP-systeem dat gericht is op mensen. Tijdens het ontwikkelingsproces wordt er vooral gekeken naar de gebruikers van de software, om zo de beste gebruikerservaring te bieden. Het ERP-systeem van Unit 4 helpt met inkoopmanagement, financieel management en kan ook helpen met salarisadministratie. Dankzij de handige rapportages is alles goed inzichtelijk. 

Waarom kiezen voor Magento?

Misschien heb je als organisatie wel al een voorraad en maak je al gebruik van Unit 4, maar heb je nog geen webshop. Als jij graag meer online zichtbaarheid wilt en je producten breder wilt verkopen, is een webshop een logische volgende stap. De keuze van het e-commerce platform dat je gebruikt, is erg belangrijk. Voor nu, maar ook zeker voor de lange termijn. 

Wij raden een koppeling met Magento 2 (tegenwoordig beter bekend als Adobe Commerce) aan. Magento beschikt namelijk over diverse modules die je eenvoudig kunt toevoegen. Zo hoef je geen eigen koppeling te ontwikkelen, maar maak je gebruik van de Open Source functionaliteiten. En: omdat het open source is, blijft de code altijd van jou. 

Erbij opgeteld biedt Magento veel mogelijkheden die vooral voor complexe webshops, zoals een B2B-webshop erg geschikt zijn. Hierdoor kun je ook in de toekomst blijven groeien en hoef je niet telkens van e-commerce platform te wisselen. 

Hoe koppel je Unit 4 aan Magento?

Wil jij graag een integratie tussen Unit 4 en Magento? Dan kan dit op de volgende manieren:

  • Koppelen met API
  • Koppelen met Middleware

Welke van de twee je kiest? Dan ligt natuurlijk vooral aan de behoeftes binnen jouw organisatie. Bij TIG adviseren we je graag door te kijken naar jouw specifieke situatie, wensen en eisen. 

Koppelen met API

API is een afkorting die Application Programming Interface betekent. Dit houdt in dat je twee systemen die niet dezelfde taal spreken, toch met elkaar laat communiceren. Om een API-koppeling te maken, zijn er voor Unit 4 verschillende extensies ontwikkeld. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de koppeling te realiseren.

Een koppeling maken lijkt hierdoor kinderspel, maar je moet niet vergeten dat je te maken hebt met zeer specifieke instellingen. Misschien wil je niet alle opties gebruiken voor jouw webshop, of misschien moet iets er anders uit komen te zien. Maatwerk maakt hierin het verschil. Zo valt jouw webshop positief op bij je klanten en lever je de beste ervaring die bij jouw branche past. 

Integreren met Middleware

Je kunt er ook voor kiezen om een connectie te maken tussen Magento en Unit 4 via Middelware. Middleware is een tussenoplossing om meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Veel organisaties hebben bijvoorbeeld niet alleen een ERP-systeem, maar ook een PIM-systeem of een CRM-systeem. Hoe complexer en groter jouw webshop is, hoe meer systemen er met elkaar kunnen communiceren. Middleware biedt hiervoor de juiste handvatten. 

Hoe helpt TIG?

Wil jij graag een koppeling maken tussen Unit 4 en Magento? Wij kijken naar het gehele plaatje. Welke andere software gebruik je? Welke gegevens moeten echt gekoppeld worden en welke zijn voor jouw branche niet van belang? Zijn er specifieke wensen? Pas wanneer wij precies weten wat voor jouw organisatie belangrijk is, gaan we aan de slag. 

Met ruim twintig jaar ervaring, hebben we al veel gezien en we worden nog steeds graag uitgedaagd. Een complexe webshop? Voor ons geen probleem. We gaan graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op om meer te weten over dit proces.