Salesforce wordt vooral veel door marketing en sales wordt gebruikt. Wist je dat je Salesforce ook aan je Magento webshop kunt koppelen? Hoe? We vertellen het je. 

Wat is Salesforce?

De software van Salesforce wordt veelvuldig gekozen door bedrijven. Meer dan 150.000 organisaties wereldwijd maken gebruik van de CRM-oplossing. Klantvriendelijkheid staat bij Salesforce in een hoog vaandel. En ook de kwaliteit van de software is zeer hoog. Hierdoor kunnen organisaties in allerlei soorten en maten er goed gebruik van maken. 

Wat is een CRM-systeem?

In een CRM-systeem – ook wel customer relationship management systeem – kun je alle klantgegevens en het klantcontact bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld gemaakte afspraken bijhouden en er volgen automatisch meldingen wanneer er een follow-up gedaan moet worden. Dankzij het CRM-systeem verloopt dit proces automatisch en hoeft personeel niet meer zelf na te denken welke klanten ook alweer een mail of telefoontje moesten krijgen. Hoe gestroomlijnder dit proces verloopt, hoe hoger de klanttevredenheid is. 

Waarom zou je voor Magento kiezen?

Magento 2 (ook wel Adobe Commerce) is geen goedkope oplossing, maar wel eentje die zeer geschikt is voor B2B-bedrijven of webshops met complexe structuren. Er zijn talloze extra functies, speciaal voor B2B-bedrijven beschikbaar om het beste uit jouw webshop te halen. Wat ook veel organisaties prettig vinden, is dat ze altijd eigenaar blijven van de code. En: omdat het open source is, zijn er ook veel extensies beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld Salesforce aan Magento kunt koppelen. 

Hoe koppel je Salesforce aan Magento?

Wil jij de koppeling maken tussen Salesforce en Magento? Dan kun je dat doen via API of via Middleware. Beide opties werken goed. Welke kiest, heeft dan ook vooral met je persoonlijke voorkeuren of je wensen te maken. 

Koppeling met API

API betekent: Application programming Interface. Met API kun je twee systemen die allebei een andere taal spreken met elkaar laten communiceren. Die communicatie verloopt dan bijvoorbeeld via een extensie. Omdat Magento Open Source is, kunnen partijen over de hele wereld extensies ontwikkelen om de koppeling tussen Salesforce en Magento te maken. En is er dan nog steeds geen extensie die past binnen jouw wensen? Dan ontwikkelen we die bij TIG gewoon zelf. 

Implementeren met Middleware

Wil je graag dat de koppeling niet direct met Magento wordt gemaakt, of heb je nog meer software die gekoppeld moet worden? Dan is Middleware een goede oplossing. Middleware zet je in het midden van al je systemen en dit zorgt ervoor dat alle software met elkaar kan communiceren. 

Waar ben jij naar op zoek?

Een koppeling met een extensie is zo gemaakt en lijkt daardoor een eenvoudig klusje. Maar dit is niet altijd het geval. Bijvoorbeeld omdat je binnen jouw organisatie Salesforce op een unieke manier gebruikt, of omdat er problemen ontstaan met andere software vanwege een overlap. Het is daarom erg belangrijk dat je altijd goed naar het geheel. Werkt alles wel samen? Ontstaan er geen problemen en is de koppeling precies zoals jij die wil? 

Hoe helpt TIG?

Bij TIG nemen we de tijd om te kijken wat echt van belang is. We gaan uitgebreid met je in gesprek om ervoor te zorgen dat de koppeling tussen Salesforce en Magento goed wordt gemaakt. Een complex probleem? Geen probleem voor TIG. Neem vooral contact met ons op als je meer wilt weten.