Wist je dat je flink wat tijd kunt besparen door Snelstart aan Magento te koppelen? De administratie en boekhouding uitvoeren wordt opeens een heel stuk eenvoudiger. Maar hoe realiseer je die koppeling? Waar moet je op letten?

Wat is Snelstart?

Snelstart biedt de mogelijkheid om online je bedrijfsadministratie bij te houden. Het bedrijf bestaat al ruim veertig jaar en heeft er altijd de focus op gehad om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen. Dankzij de software van Snelstart worden dubbele boekingen in de boekhouding voorkomen.

Waarom kiezen voor Magento als e-commerce platform?

Magento 2 (heet tegenwoordig Adobe Commerce) is een e-commerce platform dat je kunt gebruiken voor jouw webshop. Een groot voordeel van Magento, is dat het open source is. Dit betekent dat de code altijd van jou blijft. Ook betekent het dat anderen extensies kunnen maken om een integratie met Snelstart te realiseren. Hierdoor zijn er verschillende oplossingen beschikbaar en is het mogelijk de oplossing te kiezen die het beste past bij jouw specifieke situatie. Ook is Magento zeer geschikt voor complexere webshops en B2B-webshops. 

Hoe koppel je Snelstart aan Magento?

Als je gekozen hebt voor Magento als e-commerceplatform, dan moet je er natuurlijk nog wel voor zorgen dat Snelstart gekoppeld is aan Magento. Je kunt dit doen door het te koppelen met API, of door te kiezen voor Middleware

Koppelen met API

We kiezen er bij TIG vaak voor een API-koppeling. API staat voor Application Programming Interface en het betekent dat je twee systemen gemakkelijk met elkaar kunt laten communiceren.  Het handige is er ook aan dat er vaak al meerdere extensies zijn gemaakt. En wil je toch net iets anders dan wat er al te vinden is? Dan kan een eigen gemaakte extensie ook een oplossing zijn.

Koppelen met Middleware

Middleware zet je eigenlijk tussen alle software in die je met elkaar wilt koppelen. Dit is vooral aan te raden wanneer je bijvoorbeeld ook andere software hebt, zoals een PIM-systeem of een ERP-systeem. De integratie met Middelware moet natuurlijk wel goed verlopen, omdat je anders het risico loopt dat er data verkeerd of dubbel wordt doorgestuurd. 

Lees onze whitepaper over PIM-systemen

Hoe helpt TIG?

Jouw webshop moet foutloos functioneren en het is natuurlijk nog prettiger als veel zaken geautomatiseerd worden. Wij zijn zelf lang merchant geweest en begrijpen daarom maar al te goed hoe belangrijk een goed functionerende shop is. We kijken graag met je mee en gaan de uitdaging aan om Snelstart aan jouw Magento-omgeving te koppelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.