VOICE

#Hackathon: pizza’s bestellen met een Voice Assistant!

Kimberly

Kimberly van Niele
09-07-2018

Dat voice control steeds populairder wordt is op zich geen nieuws meer. Digitale assistenten zoals Siri en Alexa bestaan al jaren. Wat eerst een hype leek blijkt echter een blijvertje. Want steeds meer huishoudens maken gebruik van een Voice Assistent. Als we de verkoopcijfers mogen geloven dan zullen de slimme speakers van onder andere Amazon en Google Home straks in elke woonkamer te vinden zijn. Voor de Nederlandse versie moeten we nog even wachten, maar verwachting is dat deze ook binnenkort te verkrijgen is. Tijd om je e-commerce strategie eens flink te updaten?

GooGle home

Voice Assistants voor het uitkiezen

Vorige week donderdag hebben we daarom een hackathon gehouden om te kijken wat er allemaal mogelijk is met zo’n Voice Assistant. Al pratende je boodschappenlijstje aanvullen? In de auto hands-free een Thuisbezorgd maaltijd bestellen? In theorie is het allemaal mogelijk. De software was alleen nog niet beschikbaar. Daarom hebben wij als echte programmeerjunkies deze hackathon in het leven geroepen. Wat was het doel? De mens voorzien van de nummer 1 levensbehoefte: pizza.

Dennis en Thomas

The future is now

Het klinkt bijna als een aflevering uit Star Trek, maar intussen wordt het toch echt realiteit. Het duurt niet lang voor de eerste huishoudens in Nederland al gebruik maken van een slimme speaker. Handig voor het bijhouden van je agenda, maar ook zeker een game-changer voor de e-commerce branche.


Het online shoppen met voice control klinkt allemaal heel geweldig, maar zo’n slimme speaker is er natuurlijk niet alleen om mooi te wezen. Het wordt pas echt een succes als het een basisbehoefte versimpelt. Bestellen via voice over moet daarom vooral makkelijk en snel gaan. Anders kun je natuurlijk net zo goed je telefoon erbij pakken.

Terug naar de tekentafel

Het hele bestelproces moest opnieuw worden bekeken. Want bestellen via voice control gaat natuurlijk heel anders. Wat er op het scherm te zien is wordt bijvoorbeeld minder relevant. Maar deze content moet wel worden omgezet naar audio. Hoe geef je aan dat je extra kaas op je pizza wilt? Begrijpt de Assistant wel het verschil tussen salami en pepperoni? En wat nou als ik een pizza wil met een extra dunne bodem? Dit is slechts een greep uit de vele vragen die wij tackelden om het bestelproces soepel te laten verlopen.

 

Gelukkig kozen we voor deze hackathon niet alleen de beste TIG-developers, maar ook de meest ervaren pizzakenners. Met een laptop in de hand en een hongerige maag als motivatie hebben we een volle avond besteed aan het doorgronden van voice control search. En na een paar technische hobbels lukte het toch wel om die pizzakoerier het kantoor in te krijgen.

 

En dat alles voor die paar vriendelijke woorden…

Eureka!

En daar heb je het: onze pizzalovers gingen niet met honger naar huis! We zijn erin geslaagd een voice control functie te ontwerpen die kan worden aangesloten op een Magento 2 webshop. Van een product zoeken tot afrekenen, het kan volledig zonder toetsenbord of beeldscherm. Deze keer kozen wij voor pizza, maar dit kan natuurlijk ook voor een ander product.

 

Misschien de volgende keer sushi?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Kimberly

Kimberly van Niele
Technisch Online Marketeer
kimberly.van.niele@tig.nl
020 2181 000

Blijven groeien binnen B2B e-commerce?

250 personen gingen je voor.

× Stel je vraag aan ons!